Oldal kiválasztása

Kezelések

Shirodhara

Ossza meg a szeretetet!

Idegrendszer harmonizálás, búcsú a stressztől és az álmatlan éjszakáktól!

Shirodhara

Javallatok:agy, valamint rajta keresztül az idegrendszer pihentetésésre, az öt érzék (látás, hallás, tapintás, szaglás, ízlelés) élesítésére, kifinomítására (pl: sommelier, séf, parfümőr vagy időskori képesség csökkenés miatt), álmatlanság, szorongásos típusú egyensúlytalanságok, depresszió, hajhullást, fáradtság, vata (levegő, éter) típusú idegrendszeri panaszokat ellensúlyozására, dekoncentrált elmére, figyelemzavarra, epilepszia esetén, valamint minden olyan esetben amikor a holisztikus szemléletű orvosa ezt a kiegészítő terápiát javasolja Önnek.

Időtartam: 45-120 perc

                     

Ár:  15.500 Ft /45 perc

     20.000 Ft /75 perc

     27.000 Ft /120 perc

A felsőtestét a lapockájától a fejtetőig kellemesen meleg olajjal kezeljük, masszírozzuk, majd egy speciális eszközzel folyamatosan olajat csorgatunk az Ön homlokára. A felhasznált olajat, anyagokat mindig az Ön személyéhez és az évszakhoz harmonizálva választjuk meg! Ennél a terápiánál az olajcsorgatás ideje is igazodik az Ön szükségleteihez.

A shirodhara az ősi gyógykezelés az ayurveda egyedülálló formája, melynek célja az olaj, vagy főzet néma csorgatása a homlokra. Meghatározott magasságból, meghatározott időtartamig folyamatosan és egyenletesen, olyan ritmussal, amely lehetővé teszi az olaj, vagy főzet áthaladását a fejbőrön a hajba és az az alatti régióba.

A vendég fekvő helyzetben pihen a fűtött kezelő asztalon. A szemét és a fülét pamut borítja, hogy segítsen számára kizárni a környezetet miközben a dhara edény lassan oszcillál a homloka felett. Az olajat vagy főzetet úgy irányítja a kezelő, hogy ritmikusan áramoljon a homlokon, csorogva tovább a hajas fejbőrön, amely így élénkíti az Ön elméjét és a testét, mély nyugodt állapotot eredményezve az számára. A végén a vendég úgy érzi, mint ha jegyet váltott volna Önmagához egy olyan filmre amit mély elcsendesedésben, bevonódás nélkül tudott szemlélni. Az eljárást legalább 45 percig végezzük.

A shirodhara előnyei között szerepel a mély belső béke és relaxált állapot, ami azonnal érzékelhető. Az agy, valamint rajta keresztül az idegrendszer mélypihenésben részesül. Javul az öt érzék működése, segít elbúcsúzni az álmatlanságtól, csökkenti a szorongásos típusú egyensúlytalanságokat, depressziót, hajhullást, fáradtságot. A vata (levegő, éter) típusú idegrendszeri panaszokat ellensúlyozza leginkább, nyugodttá és koncentrálttá teszi az elmét. Segít epilepszia esetén, ha gondosan megtervezett terv szerint veszi fel a vendég a kezelést.

A felsoroltak közül ki szeretném emelni az álmatlanságot. A mai kor társadalma számára jelentős probléma, hogy a napközben felhalmozott stresszt nem tudta nap közben levezetni ezért a teste és az elméje lassan nyugszik el este és éjfél vagy akár hajnal kettőig sem képes elaludni. Az emberi szervezet az ayurveda szerint este 10-től hajnal 2-ig pitta (tűz elem) időszakban van, ami azt jelenti, hogy ha a test alszik akkor a szervezet transzformál. Megemészti a nap során felhalmozott stresszeket és a lenyomatokat elteszi őket a megfelelő fiókba. A gyomorból, bélrendszerből is kidolgozza az ott lévő salakot. Valamint ilyenkor végzi a mély regenerációs folyamatait is. Ha valaki rendszeresen ez időszakban nem alszik, akkor a pitta dósa (tűz elem) ami ilyenkor uralkodik a napszakon, egyfajta tüzet gyújt az elméjében és még inkább nem tud elaludni. Ha ez a folyamat tartósan fennáll az ember élete évekkel megrövidül, hiszen nem tud a teste az erre szolgáló időben pihenni, regenerálódni, ezért kiemelten fontos: egyen amikor éhes, igyon, amikor szomjas, menjen toalettre amikor ingere támad és este kilenckor bújjon ágyba, hogy 10-kor már aludjon, így a testének megadja azt az alapvető támogatást, amivel az Önt képes lesz szolgálni egy beteljesítőbb élet folyamán.

Amennyiben további útmutatásra van szüksége az ayurvédikus életvezetésben, kérem jelezze azt, amikor felveszi velünk a kapcsolatot.

A shirodhara eljárás egyszerűnek tűnhet, de nagy körültekintést és rutint igényel a terapeutától az elvégzése. Amennyiben úgy érzi az olvasottak megszólították Önben a pihenésre vágyakozó szellemét, várjuk szeretettel!

Azért, hogy legjobban az Ön szükségleteihez igazítsuk  ezt a kezelést, többféle csomagban veheti igénybe.

A mini csomag a fej és arc előolajozását nem tartalmazza. Ezt akkor ajánljuk ha meditációt és otthoni hajolajozást követően érkezik hozzánk.
A közepes csomag tartalma az arc marmáinak stimulálása majd olajcsorgatás a homlokra.
A teljes csomag a fent leírtak összes elemét tartalmazza.

Az ellenjavallatokat ide kattintva érheti el.

Szeretne erre a kezelésre
időpontot kérni?

Kérdése van? Nem biztos benne, hogy ez a kezelés használna Önnek a legjobban?

Ossza meg a szeretetet!

Tekintse meg a többi kezelést is!

Lótusz virág leszek

Lótusz virág leszek

5+1 alkamas bérlet

Javallott: családi felhasználás esetén vagy kúra szerű kezeléseknél, mint például a pottali, basti, udwartana vagy mert szeretne rendszeres masszázsban részesülni kedvezményes áron

Időtartam: a választott kezeléstől függ
Ár: a választott kezeléstől függ

Delux csomag

Delux csomag

Nem tudott választani?

Javallot: Amikor a természet is visszatér önmagába: az őszi hidegek beálltától az április végén bekövetkező felmelegedésig.

Időtartam: 180-220 perc
Ár: 24.000 HUF

Pada hasta

Pada hasta

Nincs ideje hosszas rituáléra, de lazítani szeretne? Kéz és láb masszázs egyenlő gyors feltöltődés!

Javallatok: ha idegenkedik az olaj használatától az egész testén, ha nincs sok ideje, de szeretne feltöltődni, feszültség esetén, amely a fejben okoz panaszokat, szem és látás problémák, stresszoldásra, tremoros rángások lecsillapítása, álmatlanság ellen, migrénes fejfájás elvezetésére, hideg kéz-láb effektus, a merev ujjak, feszes ízületek, összezsugorodott ínak, bütyök, csontkinövés és különböző anyagtöbblet okozta fájdalmak a végtagokon, valamint minden olyan esetben amikor a holisztikus szemléletű orvosa ezt a kiegészítő terápiát javasolja Önnek.

Időtartam: 50 perc
Ár: 7.500 HUF

A kezelések teljes választékát itt találja