Oldal kiválasztása
Lótusz virág leszek

Lótusz virág leszek

5+1 alkamas bérlet

Lótuszvirág leszek

Javallatok: családi felhasználás esetén vagy kúra szerű kezeléseknél, mint például a pottali, basti, udwartana vagy mert szeretne rendszeres masszázsban részesülni kedvezményes áron

Időtartam: a választott kezeléstől függ

Ár: a választott kezeléstől függ

Válasszon bármilyen kezelést, vegyen abból ötöt és a hatodik alkalomra a vendégünk. Egyetlen dolgot kérünk cserébe, hogy a vásárlástól számított 3 hónapon belül használja fel, hogy a bérlet be tudja teljesíteni a küldetését. A bérlet nem névre szól, hanem bemutatásra ezért családon belül vagy kedvesével felváltva is fel tudják használni.

Szeretne erre a kezelésre
időpontot kérni?

Kérdése van? Nem biztos benne, hogy ez a kezelés használna Önnek a legjobban?

Ossza meg a szeretetet!
Delux csomag

Delux csomag

Nem tudott választani?

Delux kezdés

 

Javallatok: Amikor nem csak a tünetek enyhítése a cél, hanem a problémák gyökerének a feltárása. Ez tökéletes és kellemes első lépés a megújulás felé vezető úton.

Időtartam:

két alkalmas találkozás

első alkalom 190 perc

második alkalom 60perc

 

Ár: 55.000 Ft (mindkét alkalom díját tartalmazza)

A legjobb kezdés, ha most találkozik először az ayurvédával!

Ez egy  speciális Aranypávás szolgáltatás csomag amely két alkalmas találkozást rejt magában. Első alkalommal részletes állapotfelmérés történik, majd abhyanga következik. Második alkalommal írásban átadjuk az ayurvédikus elemzés eredményét és végig is beszéljük, hogy biztosan megértse az ott leírtakat és otthon majd már ezekkel az ismeretekkel a háttérben tudjon cselekedni.

Testi és lelki wellness ez egyben. Ezt a csomagot azok számára állítottuk össze akik szeretnék felfedni elsődleges testi problémájuk mögött rejlő lelki okokat. Szükségük van a testtípusuknak megfelelő napi rutin (dinacharya) összeállítására. Szeretnék tudni, megismerni, hogy a mely típusú ételek, tevékenységek szolgálják leginkább testének egészséges, természetével harmonikus működését. Az elméleten túl pedig “bele is szeretnének kóstolni az ayurvédába”  egy testtípusuknak megfelelő tailammal végzett abhyanga keretében a végén gőzkabinban  feloldódva. Tökéletes szombat reggeli program  lehet ez bárki számára, igazi felüdülés!

A feltüntetett ár mindkét találkozás díját tartalmazza!

Szeretne erre a kezelésre
időpontot kérni?

Kérdése van? Nem biztos benne, hogy ez a kezelés használna Önnek a legjobban?

Ossza meg a szeretetet!
Pada hasta

Pada hasta

Nincs ideje hosszas rituáléra, de lazítani szeretne? Kéz és láb masszázs egyenlő gyors feltöltődés!

Pada hasta

Javallatok: ha idegenkedik az olaj használatától az egész testén, ha nincs sok ideje, de szeretne feltöltődni, feszültség esetén, amely a fejben okoz panaszokat, szem és látás problémák, stresszoldásra, tremoros rángások lecsillapítása, álmatlanság ellen, migrénes fejfájás elvezetésére, hideg kéz-láb effektus, a merev ujjak, feszes ízületek, összezsugorodott ínak, bütyök, csontkinövés és különböző anyagtöbblet okozta fájdalmak a végtagokon, valamint minden olyan esetben amikor a holisztikus szemléletű orvosa ezt a kiegészítő terápiát javasolja Önnek.

Időtartam: 60 perc

Ár: 10.500 Ft

Ennél a kezelésnél azokra az embertársainkra is gondoltunk, akik feszélyezve érzik magukat hiányos öltözetben. Akiknek nehézséget jelent elfogadni az érintést. Remek terápia ez számukra, hogy tágítsák a határaikat amennyiben ez már nem támogatja őket az útjukon.

Az emberi kezeken és lábakon kivetülnek a test szervei, így amikor ezeket meleg olajos kezelésben részesítjük hatunk az Ön teljes testére. A test 108 marmajának (vitális pontjának) jelentős része a végtagokon helyezkedik el és a masszázs során a fogásoknak köszönhetően ezek érintésre kerülnek. A kezeket csuklótól a lábakat térdtől vonjuk be a masszázsba. A kezelést, mint minden ayurvedikus terápiát melegítő eljárással zárjuk, ami jelen esetben nedves dunsztot takar. A felhasznált olajat, anyagokat mindig az Ön személyéhez és az évszakhoz harmonizálva választjuk meg!

Szeretne erre a kezelésre
időpontot kérni?

Kérdése van? Nem biztos benne, hogy ez a kezelés használna Önnek a legjobban?

Ossza meg a szeretetet!
Netra basti

Netra basti

Természetes szemfürdő a látás teljességéért!

Netra basti

Javallatok: szem fáradtsága, sötét foltok a látótérben, szem merevsége, szem kiszáradása, szempillák lehullása, homályos látás, nehézség érzése a szem nyitásában és csukásában, az V. koponyaideg rendellenességei, bedagadt szemek, a szem váta (levegő és éter elem) és pitta (tűz és víz elem) egyensúlytalansága esetén

Időtartam:  40-120 perc

                   

Ár:

     mini csomag: 10.500 Ft /40 perc

     közepes csomag: 13000 Ft/60 perc

     teljes csomag: 18.500 Ft /90 perc

     prémium csomag: 25.500 Ft /120 perc

A védikus írások szerint a fej egy orgona a testen és rajta ülnek az érzékszervek. A szemen keresztül dolgozzuk fel a világlátványt, más szóval emésztjük meg a látottakat a belső adattárolónk részére. A szemben lévő csillogás a tűzre utal, amely az éles eméről árulkodik. A magyar nyelv is őrzi ezt az összefüggést miszerint a szem alélek tükre. Ezért az érzékszervek közül a legfontosabbnak a szemet tartják. A szem wellness kezeléseként is számon tartott netra basti vagy tarpana a következő képen történik: a szemei köré két ujjperc magas tésztafalat építünk. Majd megkérjük, hogy csukja be szemét és langyos gheet öntünk a medencébe. A ghee az ajurvédában hagyományosan használatos anyag, amely állagát tekintve olaj, amelyet a vaj további tisztítása révén állítanak elő. Bizonyos időnként megkérjük a szeme meghatározott irányokba történő mozgatására és gyors pislogásokra majd nyugodni hagyjuk. A kezelés időtartama függ a szem rendelleneségének dóshájától vagyis attól, hogy éter-levegő vagy tűz-víz elem okozta egyensúlytalanságot mutat e. Ezt követően a gheet eltávolítjuk és gyengéd arcmasszázs következik a szem idegi régióiban. Ezt követően megkérjük Önt, hogy pihenjen még egy keveset. Az eljárás befejező rítusa, hogy dhoomapanat (fűszerek keverékének a füstje) gyújtunk meg és Ön ennek terében pihen tovább. Ezt követően megkérjük, hogy a nap folyamán kerülje az éles fényeket és ne végezzen megterhelő fizikai munkát.

Amennyiben úgy érzi, hogy leginkább ez az eljárás szolgálná a testi lelki egészségét, úgy hívjon, vagy írjon könnyen és gyorsan üzenetet a lenti gombok segítségével!

Az ellenjavallatokat ide kattintva érheti el.

Azért, hogy a leginkább a szükségleteihez tudjuk igazítani a kezeléseinket a következő csomagokat álmodtuk meg Önnek:

Mini csomag: arcmarmák érintése + netra basti + wapozone(más masszázsunk mellé ajánljuk)
Közepes csomag: olajos arcmasszázs + netrabasti + wapozone
Teljes csomag: shiroabhyanga + netra basti + wapozone (klasszikus ayurvedikus összeálltás)
Prémium csomag: shiroabhyanga + netra basti+ 20perc svedana box/teljestest szauna (ha csak erre a kezelésre érkezik hozzánk de jól esne egy kellemes szauna is, ezt ajánljuk)

Szeretne erre a kezelésre
időpontot kérni?

Kérdése van? Nem biztos benne, hogy ez a kezelés használna Önnek a legjobban?

Ossza meg a szeretetet!
Nasya

Nasya

Az agyi régió, a fej és az érzékszervek elixírje

Nasya

Javallatok: mélyülő ráncok, petyhüdt arc, őszülés, hajhullás, látás, hallás és szaglás csökkenése, fej remegés (például Parkinson kór tünetei és Alzheimer kór tünetei), féloldali fejfájás, migrén, ízérzékelés elvesztése, valamint minden olyan esetben amikor a holisztikus szemléletű orvosa ezt a kiegészítő terápiát javasolja Önnek.

Időtartam: 30-120 perc

Ár:

     mini csomag:  9.800 Ft /30 perc

     közepes csomag:13.000 Ft/60 perc

     normál csomag: 21.000 Ft /90 perc

     prémium csomag: 25.500 Ft /120 perc (teljestest szaunával egybekötött a testcsatornák /srotasák megnyitásáért)

Az arcát testtípusának megfelelő hidegen sajtolt harmonizáló olajjal átmasszírozzuk, arcmarmáit (marma pont: energia csomópontok, “ahol ül a prána” ) stimuláljuk ezt követően illatos arcszaunában puhítjuk tovább az arcüregi régiót. Végül néhány csepp tonizáló nasya olajat cseppentünk az orrba, mely segíti a terület egyensúlyi állapotba kerülését és kísérjük a tisztulási szakaszt.

A felhasznált olajat, anyagokat mindig az Ön személyéhez és az évszakhoz harmonizálva választjuk meg!

A nasya kezelés bár nem tűnik igazán fontos kezeléstípusnak az európai ember számára azonban az összes problémát, amit megszüntetni hivatott súlyos pénzekért igyekszünk eltüntetni magunkról különböző intézményekben, mint fodrászat, fülészet, gyógytorna stb. A Charaka Samhita ami az ayurveda írásos emléke és egyben alap mű, [Cha.Su.5 / 56-63]-as részében a következőket írja a nasyával kapcsolatban (a dőltbetűs részeket magyarázat képen szúrtam be) :

„Az esős évszakot megelőző időben, az őszi és a tavaszi időszakban, amikor az ég felhőktől mentes, minden évben három évszak alatt ANU TAILA kúrát (orr olajozó kúrát) kell végezni. Aki az előírt módszer szerint, a megfelelő időben a nasyát gyakorolja, a látását, szaglását és hallását sértetlenül tartja. Haja és szakálla soha nem lesz fehér vagy szürke; a haja nem hullik ki, inkább dúsan megnő. A ferde nyak (torticollis), a fejfájás, az arcbénulás, az állkapocs, a nátha, a féloldali fejfájás (hemicranias) és a fej remegése enyhülni fog. A nasya táplálja a koponya ereket, ízületeket, szalagokat és ínakat, nagyobb erőt adva nekik. Az arc vidám és telt lesz, a hang lágy, határozott és erővel teljes lesz, és az összes érzékelés (a fejen lévő érzékszerveket) tisztul és jelentősen megerősödik. A fej és a nyak betegségei nem jönnek elő, annak ellenére, hogy hogy a test öregszik. A szenilitás hatása nem befolyásolja a fejet. [Cha.Su.5 / 56-63] „

Tehát segít elkerülni a haj és szakáll őszülését, megszűnnek a hajhullás okai, javítja a látást, hallást, szaglást és ízérzékelést, csökkenti a fej remegését (például Parkinson kór tünetei és Alzheimer kór tünetei). Az írás szerint a féloldali fejfájás, ferdenyak valamint az ízérzékelés elvesztése, (ami koronavírus egyik kísérő tünete a beszámolók szerint) mind-mind alul marad a megfelelő időben és rendszeresen végzett nasya alkalmazása mellett.

Ayurvédánk felelős alapgondolkodása az, hogy amennyiben ilyen komoly betegségek nehezítik a mindennapjait, mint például az Alzheimer és Parkinson kór elsősorban legyen kapcsolatban allopatikus és/vagy ayurvedikus orvosával és vele egyetértésben megtisztel minket azzal, ha igénybe veszi szolgáltatásainkat, mint kiegészítő terápiát. A nasya könnyen elsajátítható, néhány alapszabályt betartva. Hosszú távon érdemes a mindennapok részévé tenni mindenképpen meghálálja a szervezete azt a néhány csepp olajat, churnát (növényi port) a megfelelő időben. A nasya szerves része az ayurvedikus napirendnek, amit din-charya-nak neveznek. Amennyiben szeretné, hogy ezt mi végezzük el Önnek, a fent leírtakkal harmóniában, várjuk szeretettel!

Az ellenjavallatokat ide kattintva érheti el.

Azért, hogy legjobban az Ön szükségleteihez igazítsuk  ezt a kezelést, többféle csomagban veheti igénybe.

A mini csomag tartalma arcgőzölés, synusok olajozása, kiürülési szakasz kísérése(más masszázsunk mellé ajánljuk). A közepes csomag arcmarma stimulálást, arcgőzölést, synusok olajozását tartalmazza és a kiürülési szakasz kísérését (harmadik alkalomtól ajánljuk).
A teljes csomag tartalmazza a fent leírt teljes kezelést(ezt javasoljuk ha CSAK nasyára érkezik hozzánk).

A prémium csomag a teljes csomag mellé tartalmaz 20 perc gőzszaunát is.

Szeretne erre a kezelésre
időpontot kérni?

Kérdése van? Nem biztos benne, hogy ez a kezelés használna Önnek a legjobban?

Ossza meg a szeretetet!
Ayurvedikus életmód és életvezetési tanácsadás

Ayurvedikus életmód és életvezetési tanácsadás

Ha konkrét visszatérő panaszai vannak és nem tudja mitől, de már elengedné őket …

Ayurvedikus életmód és életvezetési tanácsadás

Javallatok: visszatérő panaszai vannak, visszatérő élethelyzetek ejtik gondolkodóba, meg szeretné ismerni, érteni a saját testét az ayurveda szemszögéből, megismerné mi az ayurvedikus testalkata szerint a számra hasznos fűszer, étel, napirend.

Időtartam: egyedi ütemezés szerint

 

Ár: 13.000 Ft/60perc

 

Ha konkrét visszatérő panaszai vannak és nem tudja mitől, de már elengedné őket …

Ha folyton ismétlődik egy szituáció az élete során (mindig a „rosszfiúkba” szeret bele, mindig megtorpan a kihívások előtt)

Ha ciklikusan előjön majd elmúlik egy-egy testi tünete (minden tavasszal és ősszel előjön a derékfájdalma) …

Ha szeretne tisztán látni ayurvedikus testalkatát illetően…

Ha szeretne tudni, hogyan hatnak Önre az ízek, évszakok …

Ha szeretne tudni, hogyan maradhat egyensúlyban bármilyen helyzetben …

 

Ahhoz, hogy ezt a szolgáltatásunkat helyesen bemutassuk, muszáj kicsit a mélyére ásnunk az emberi test egyensúlytalanságainak.

Az ayurveda mentor a testi tünetek mögött mindig keresi az azt kiváltó tudati okokat. A betegség fogalma az ayurvedában ugyan is tágabb, mint az allopátiában (Gyógyító eljárás, mely a homeopátiával ellentétben nem kúrálja a hasonlót a hasonlóval, hanem a betegséggel ellentétes tüneteket támaszt. Forrás: https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Allop%C3%A1tia). Az egyensúlytalanság (nevezzük most ezt a könnyebb érthetőség kedvéért betegségnek) anyagban való felépülését sath kriya kala (a „betegség” kezelésének 6 időszaka) címszó alatt tanítják az ayurvédában.

A nulladik állapot a tudati ok megjelenése. A többit csak felsorolás szintjén: a felhalmozódásfázisa, a rosszabbodás fázisa, a vándorlás fázisa, a súlyosbodás fázisa, a tünetek megjelenése a testen (itt diagnosztizál a nyugati orvoslás például refluxot, merev izomzatot, ízületi panaszt stb), végül a betegség kialakulása következik (itt a panaszok már állandósulnak az ember már nem képes eltekinteni a testi tüneteitől, nem segítenek a fájdalomcsillapítók sem). Az ayurvedikus mentor ezen az „úton” vezeti végig, a hozzáforduló FIGYELMÉT. Az okokat a test és a lélek felől is meg lehet közelíteni, ezt az utat mindig a tanácsért folyamodó határozza meg. Amennyibben a beszélgetések során felszínre kerül olyan helyzet, amely nem tartozik az ayurveda mentor kompetenciájába a hozzá fordulót arra hivatott szakemberhez irányítja.

IDE kattintva jelezheti érdeklődését. Amint elérhető a szolgáltatás, rövid üzenetben tájékoztatjuk!

Ossza meg a szeretetet!
Patra pottali

Patra pottali

Meleg, illatos növényi batyus masszázs az olajos teljes testmasszázst követően. Két masszázs egymás után!

Patra pottali

Javallatok: szedáció, testi tompaság esetén, hangsúlyosan merev ízület és izmom, hidegség és nehézség érzése a végtagokon, befagyott váll, merev derék, teniszkönyök, merev nyak, arcbénulás, szájzár, meszes csigolyák, spondilózis, valamint minden olyan esetben amikor a holisztikus szemléletű orvosa ezt a kiegészítő terápiát javasolja Önnek.

Időtartam: 20-180perc

Ár:

Mini csomag: 10.200 Ft/ 20 perc

Normál csomag: 34.200 Ft/ 100 perc

 Delux csomag: 51.800 Ft helyett 48.000Ft/ 180 perc

 

Teljes testét meleg olajos masszázzsal kezeljük majd illatos meleg növényi labdacsokkal támogatjuk az ízületek és a bőr fiatalos rugalmasságát és fájdalom mentességét. A felhasznált olajat, anyagokat mindig az Ön személyéhez és az évszakhoz harmonizálva választjuk meg!

Az ayurvédikus kezelések lezárása képen alkalmazott melegítő eljárásokat, amelyek a bőséges olajos teljes testmasszázst követik snigdha sweda -nak nevezik összefoglaló néven. Ezek a szudációs (terápiás izzasztások) technikák arra szolgálnak, hogy a masszázs során kioldott és a kiválasztószervrendszer felé terelt ama-t cseppfolyós állapotba segítse. Az AMA az ajurvédában használatos kifejezés. Ez az összefoglaló neve a sejtműködés során létrejött a testből ki nem ürült anyagok összességének. Ezek lehetnek emésztetlen táplálék maradványok, vagy környezeti ártalmak okozta anyag gyülemek mint például a tüdőben a kátrány vagy a narancsbőr göbjeiben őrzött anyagok. A Charaka Samhita (Ayurveda tudásanyagát tartalmazó egyik fentmaradt írásos emlék) 13 ilyen technikát említ ebből nálunk az európai ember számára komfortosan 4 típusát veheti igénybe a vendég a test lélek és szellem harmonizálása érdekében. Ebből az egyik a pattra pottali. Tehát a teljestest masszázst követően az előre elkészített növénnyel töltött labdacsokat, batyukat folyamatosan melegen tartva az Ön testén oszlatjuk, ütögetjük, dörzsöljük, nyomkodjuk. Az izzasztó kezelés a túlzott vata (tér és éter elem) és kapha (föld és víz elem) eltávolítására szolgál. Az erős pitta (tűz elem) egyensúlytalanságtól szenvedő személyeknél ellenjavallt, ezért a bejelentkezéskor ezt mindig igyekszünk kizárni. Példának említem, a magas lázat, (mert ezzel könnyen érthető az összefüggés) ami egy igazi lázadása a testnek, hogy éljek a magyar nyelv szójátékával. Ebben az esetben (magas pitta dósa bármely okból) ez a kezelés mindenképpen kerülendő, helyette más eljárásra van szükség. Mire jó ez az alapvetően nagyon kellemes rítus?

Kezeli szedációt, tompaságot (élénkíti a testet) a feloldja a merevséget a test ízületeiben, izmaiban, eltávolítja a hidegség és nehézség érzését. Konkrétabban használatos befagyott váll szindrómánál, merev derékra, teniszkönyökre, merev nyak, arcbénulás, szájzár, meszes csigolyák okozta fájdalmak esetén, spondilózis esetén. Kombinált panaszokkal rendelkező test esetében a különböző egyensúlytalansággal rendelkező területeket különböző összetételű pottalival látjuk el, amennyiben erről a bejelentkezéskor értesülünk.

Ha úgy érzi ez a kezelés, ami leginkább segítene Önnek komfortosan érezni magát a testében akkor várjuk szeretettel! Ha a szerelmünkkel az ayurvéda iránt és a túl sok információval elbizonytalanítottuk a választásában, írjon vagy hívjon és javaslattal segítünk!

Az ellenjavallatokat ide kattintva érheti el.

Mini csomag tartalma: egy problémás testrész (derék, gerinc, térdízületek stb)  kezelése.

Normál csomag tartalma: 110 perc abhyangha + 30 perc pottali kezelés

Delux csomag tartalma: “teljes csomag” abhyangha pottali kiegészítéssel 180perc.

Szeretne erre a kezelésre
időpontot kérni?

Kérdése van? Nem biztos benne, hogy ez a kezelés használna Önnek a legjobban?

Ossza meg a szeretetet!
Shirodhara

Shirodhara

Idegrendszer harmonizálás, búcsú a stressztől és az álmatlan éjszakáktól!

Shirodhara

Javallatok:agy, valamint rajta keresztül az idegrendszer pihentetésésre, az öt érzék (látás, hallás, tapintás, szaglás, ízlelés) élesítésére, kifinomítására (pl: sommelier, séf, parfümőr vagy időskori képesség csökkenés miatt), álmatlanság, szorongásos típusú egyensúlytalanságok, depresszió, hajhullást, fáradtság, vata (levegő, éter) típusú idegrendszeri panaszokat ellensúlyozására, dekoncentrált elmére, figyelemzavarra, epilepszia esetén, valamint minden olyan esetben amikor a holisztikus szemléletű orvosa ezt a kiegészítő terápiát javasolja Önnek.

Időtartam: 45-120 perc

                     

Ár:  15.500 Ft /45 perc

     20.000 Ft /75 perc

     27.000 Ft /120 perc

A felsőtestét a lapockájától a fejtetőig kellemesen meleg olajjal kezeljük, masszírozzuk, majd egy speciális eszközzel folyamatosan olajat csorgatunk az Ön homlokára. A felhasznált olajat, anyagokat mindig az Ön személyéhez és az évszakhoz harmonizálva választjuk meg! Ennél a terápiánál az olajcsorgatás ideje is igazodik az Ön szükségleteihez.

A shirodhara az ősi gyógykezelés az ayurveda egyedülálló formája, melynek célja az olaj, vagy főzet néma csorgatása a homlokra. Meghatározott magasságból, meghatározott időtartamig folyamatosan és egyenletesen, olyan ritmussal, amely lehetővé teszi az olaj, vagy főzet áthaladását a fejbőrön a hajba és az az alatti régióba.

A vendég fekvő helyzetben pihen a fűtött kezelő asztalon. A szemét és a fülét pamut borítja, hogy segítsen számára kizárni a környezetet miközben a dhara edény lassan oszcillál a homloka felett. Az olajat vagy főzetet úgy irányítja a kezelő, hogy ritmikusan áramoljon a homlokon, csorogva tovább a hajas fejbőrön, amely így élénkíti az Ön elméjét és a testét, mély nyugodt állapotot eredményezve az számára. A végén a vendég úgy érzi, mint ha jegyet váltott volna Önmagához egy olyan filmre amit mély elcsendesedésben, bevonódás nélkül tudott szemlélni. Az eljárást legalább 45 percig végezzük.

A shirodhara előnyei között szerepel a mély belső béke és relaxált állapot, ami azonnal érzékelhető. Az agy, valamint rajta keresztül az idegrendszer mélypihenésben részesül. Javul az öt érzék működése, segít elbúcsúzni az álmatlanságtól, csökkenti a szorongásos típusú egyensúlytalanságokat, depressziót, hajhullást, fáradtságot. A vata (levegő, éter) típusú idegrendszeri panaszokat ellensúlyozza leginkább, nyugodttá és koncentrálttá teszi az elmét. Segít epilepszia esetén, ha gondosan megtervezett terv szerint veszi fel a vendég a kezelést.

A felsoroltak közül ki szeretném emelni az álmatlanságot. A mai kor társadalma számára jelentős probléma, hogy a napközben felhalmozott stresszt nem tudta nap közben levezetni ezért a teste és az elméje lassan nyugszik el este és éjfél vagy akár hajnal kettőig sem képes elaludni. Az emberi szervezet az ayurveda szerint este 10-től hajnal 2-ig pitta (tűz elem) időszakban van, ami azt jelenti, hogy ha a test alszik akkor a szervezet transzformál. Megemészti a nap során felhalmozott stresszeket és a lenyomatokat elteszi őket a megfelelő fiókba. A gyomorból, bélrendszerből is kidolgozza az ott lévő salakot. Valamint ilyenkor végzi a mély regenerációs folyamatait is. Ha valaki rendszeresen ez időszakban nem alszik, akkor a pitta dósa (tűz elem) ami ilyenkor uralkodik a napszakon, egyfajta tüzet gyújt az elméjében és még inkább nem tud elaludni. Ha ez a folyamat tartósan fennáll az ember élete évekkel megrövidül, hiszen nem tud a teste az erre szolgáló időben pihenni, regenerálódni, ezért kiemelten fontos: egyen amikor éhes, igyon, amikor szomjas, menjen toalettre amikor ingere támad és este kilenckor bújjon ágyba, hogy 10-kor már aludjon, így a testének megadja azt az alapvető támogatást, amivel az Önt képes lesz szolgálni egy beteljesítőbb élet folyamán.

Amennyiben további útmutatásra van szüksége az ayurvédikus életvezetésben, kérem jelezze azt, amikor felveszi velünk a kapcsolatot.

A shirodhara eljárás egyszerűnek tűnhet, de nagy körültekintést és rutint igényel a terapeutától az elvégzése. Amennyiben úgy érzi az olvasottak megszólították Önben a pihenésre vágyakozó szellemét, várjuk szeretettel!

Azért, hogy legjobban az Ön szükségleteihez igazítsuk  ezt a kezelést, többféle csomagban veheti igénybe.

A mini csomag a fej és arc előolajozását nem tartalmazza. Ezt akkor ajánljuk ha meditációt és otthoni hajolajozást követően érkezik hozzánk.
A közepes csomag tartalma az arc marmáinak stimulálása majd olajcsorgatás a homlokra.
A teljes csomag a fent leírtak összes elemét tartalmazza.

Az ellenjavallatokat ide kattintva érheti el.

Szeretne erre a kezelésre
időpontot kérni?

Kérdése van? Nem biztos benne, hogy ez a kezelés használna Önnek a legjobban?

Ossza meg a szeretetet!
Basti + Abhyanga

Basti + Abhyanga

Teljes testmasszázs, azonnali fájdalomcsillapítás, rugalmas ízület, gyönyörű bőr és elégedett mosoly!

Basti + Abhyanga

Javallatok: : immunrendszer erősítés, stresszoldás, fájdalomcsillapítás, ízületi panaszok, csontkinövés, keringési zavar, PCO, lelki panaszok esetén mint a depresszió, gyász, mély izom görcsök, menstruációs fájdalmak, derékfájdalom, merev nyak okozta fejfájás, ízületi kopások, rugalmatlan, kötött ízületek, székrekedés, mellkas panaszok, lerakódások a tüdőben, szívizom panaszok, köszvény, reuma, isiász, spondilózis (csigolya meszesedés) okozta panaszok jelentkezésénél, neuralgia, arcidegzsába és további idegszál okozta panaszok, valamint minden olyan esetben amikor a holisztikus szemléletű orvosa ezt a kiegészítő terápiát javasolja Önnek.

Időtartam: 180 perc

Ár: 43.000 Ft helyett 41.000 Ft

A teljes testét meleg olajjal kezeljük, masszírozzuk majd gyógynövényes gőzzel lazítjuk tovább. Bőséges meleg olajat tartunk egy tészta medencében a fájdalmas, blokkolt ízületen testrészen (derék, térd, gerinc, köldök, nyak, váll, mellkas). A felhasznált olajat, anyagokat mindig az Ön személyéhez és az évszakhoz harmonizálva választjuk meg!

Az abhyanga (olajmasszázs) az ayurvédikus gyógyszer egy olyan formája, amely magában foglalja a test masszázsát az egyén dósájához igazodó meleg gyógynövényes olajjal.” /Forrás: wikipedia/

Az abhyanga egy snehan (स्नेहन) kezelés, amely ősi szanszkrit szó, jelentése gyengéd és szeretetteljes. Pontosan ilyen módon juttatjuk a bőrbe a bőséges olajat, hogy fellazítsuk vele annak szerkezetében megrekedt toxinokat, a sejtanyagcsere során emésztetlenül ott rekedt anyagot melyet az ayurvéda ama-nak nevez. A test számára torlaszoló, eltömő, befedő, elzáró tulajdonságokkal rendelkező ama-t a kezelés során a kiválasztó szervek felé tereljük. A kezelés végeztével a gyógynövényes gőzkabin (swedana) terápia gondoskodik az ama cseppfolyósításáról ez által végleges kivezetéséről a testből. Kúra szerűen alkalmazva bevezető (purva karma) része a nagy tisztító rituálénak, amelyet pancha (pancsa) karmának, öt cselekedetnek nevez az ayurvéda.

Nálunk ezt a kezelést alap esetben hidegen sajtolt növényi olajokkal végezzük, melyek 100%-ban természetesek, mentesek a mesterséges színezékektől, mesterséges illatanyagoktól adalékanyagoktól, valamint parabén mentes. Előállításuk során nem végeztek állatkísérleteket. Ilyen például a szezám, mandula, kókusz, mustármag, és tökmagolajok. Az anyagválasztást mindig a fennálló panaszok indokolják, ezért szeretjük, ha a bejelentkezéskor néhány szóban tájékozódhatunk az Ön igényeiről, amely lehet például stresszoldás, fájdalomcsillapítás, álmatlanság, ízületi gyulladás kezelése gyógynövénnyel, csontkinövés térden (például), idegrendszeri betegségek vagy idegrendszeri éretlenség, keringési zavar esetleg emlékezetkiesés előfordulása. Itt szeretném felhívnia figyelmet a kellemes mellékhatásokra, amely: a bőr rugalmassá és ragyogóvá válik, a ráncok a bőséges olajhasználattól feltöltődnek a test fiatalossá válik a libidó emelkedik. Szükséges esetekben klasszikus ayurvédikus olajokat úgynevezett tailam-okat is segítségül hívunk, melyek ugyan azon ősi receptek alapján készülnek napjainkban, mint több ezer évvel ez előtt. Ilyen például a Dhanwantaram tailam, Mahanarayana tailam, Karpooradi tailam.

Ez a masszázs a hajasfejbőrön kezdődik bőséges meleg olajcsorgatással majd simító, dörzsölő és enyhe ütögető mozdulatokkal folytatódik. A meleg olajcsorgatás érzete a fejen és a bőrön rendkívül megnyugtató, meditatív állapotot eredményez. Markánsan nyugtatja az idegrendszert. Amikor ezt végezzük a vendég, ha addig esetleg beszélt is kivétel nélkül elcsendesedik és szemmel láthatóan csak a testérzeteire óhajt koncentrálni. Ez a rész ülve történik illatos, hófehér meleg törölközőbe burkolva. Ezt követően fűtött masszázságyon végezzük a további mozdulatokat. Az egész terápiát bőséges olajhasználat jellemzi, rituális kéztartásban a terapeuta tenyeréből a vendég testére. Ez azért fontos, mert a kezelő és a kezelt személy és a használt olaj a finomfizikai szinten is összehangolódnak. A rítus alatt a vendég érzékenységének függvényében (erről mindig előre tájékozódunk) használunk füstölőket többségében szantált de ajánlott lehet a mirha és tömjén is. Ha ön nem kedveli a füstöt ez sem okoz gondot mert ilyenkor gyertyával illóolajokat juttatunk a levegőbe ezzel is segítve a kezelés végcélját. A terápia alatt halkan zene szól, ami szintén körültekintéssel összeválogatott test-lélek-elme harmóniáját segítő muzsika. Elsősorban a napszakhoz illő gyógyító raga és gandharva véda zenét javaslunk, de egyedi igényeket is igyekszünk teljesíteni. A gőzkezelés utolsó percéig tartózkodunk az éles fényektől, kivétel, ha a terápia része a szem erősítése és ehhez gheelámpa fókuszt tartunk fent.

Ezt követően a vendég visszafekszik a közben újra rendezett kezelőágyra, a testét megfélően megtámasztjuk, hogy a következő 30 percben kényelmesen érezze magát a basti kezelés alatt. Az esetek többségében a vendég ezt az időt már mély relaxációban vagy alvással tölti.

Bastinak nevezik összefoglaló néven azokat az ayurvédikus kezeléseket, amely során az érintett testrészen egy tésztafallal körülvett területen meleg olajat tartunk. Az olaj hőmérsékletét folyamatosan, de nagyon lassan emeljük. Az alkalmazott speciálisolaj vagy főzet összetétele és a hő, ami kifejti jótékony hatását.

Attól függően, hogy mely testtájra helyezzük különböző néven illetik. A legismertebb a derékra helyezett kati basti. Létezik még janu basti a térdekre, uro basti a mellkasra, griva basti a tarkóra, netra basti a szemekre, chakra basti a köldökre, prustha basti a teljes hátgerincre. Ha magában használják a basti szót akkor az beöntés terápiára is utalhat!

Ha csak basti kezelésre érkezik hozzánk akkor a vendéget a megfelelő testhelyzetben a fűtött kezelőágyra fektetjük és felhelyezzük a tészta falat. Akkor van mód a 60 percben két testtájra ha azokat egy fekvőpozícióban el tudja érni a terapeuta ( pl térdek). A nem kezelt testrészeket alaposan betakarjuk. A kezelés alatt a tőlünk megszokott gyógyító hangok szólnak és stresszoldó illatok kísérik a folyamatot. Az erős fényeket kerüljük, hogy biztosítsuk a meditatív állapotot, amikor Ön a kezelt területre helyezheti a figyelmét ez által is energiát, figyelmet adhat „számára”. Az eljárás végén a testtájat átmasszírozzuk, hogy segítsük a feloldott amat (sejtek által emésztetlen anyagokat), kiürülni, illetve az oldást kapott merev ízületeknek gondoskodó, helyreigazító mozdulatokat adjunk. Ez a típusú terápia 3 egymást követő alkalommal a leg hatékonyabb, de már az első alkalommal is jelentős javulás tapasztalható a fájdalomcsillapítás területén. A végén gőzterápiát, vagy meleg dunsztot alkalmazunk.

Basti terápia javallatai: mély izom görcsök, menstruációs fájdalmak, derékfájdalom, merev nyak okozta fejfájás, ízületi kopások, rugalmatlan, kötött ízületek, székrekedés, mellkas panaszok, lerakódások a tüdőben, szívizom panaszok, köszvény, reuma, isiász, spondilózis (csigolya meszesedés) okozta panaszok jelentkezésénél, neuralgia, arcidegzsába és további idegszál okozta panaszok.

Ha úgy érzi, hogy ez a kezelés a leírtak alapján az Ön egészségét szolgálja lenti gomb segítségével tájékozódhat szabad időpontok tekintetében. Várjuk szeretettel!

Az ellenjavallatokat ide kattintva érheti el.

A  kezelés tartalma  normál  abhyangha (közepes csomag) plusz basti kedvezményes árral.

Szeretne erre a kezelésre
időpontot kérni?

Kérdése van? Nem biztos benne, hogy ez a kezelés használna Önnek a legjobban?

Ossza meg a szeretetet!
Basti + Abhyanga

Basti

Azonnali fájdalomcsillapítás, táplált rugalmas ízület!

Basti

Javallatok: mély izom görcsök, menstruációs fájdalmak, derékfájdalom, merev nyak okozta fejfájás, ízületi kopások, rugalmatlan, kötött ízületek, székrekedés, mellkas panaszok, lerakódások a tüdőben, szívizom panaszok, köszvény, reuma, isiász, spondilózis (csigolya meszesedés) okozta panaszok jelentkezésénél, neuralgia, arcidegzsába és további idegszál okozta panaszok, valamint minden olyan esetben amikor a holisztikus szemléletű orvosa ezt a kiegészítő terápiát javasolja Önnek.

Időtartam: 60 perc vagy 90 perc

Ár: 15.500 Ft /60 perc

      34.000 FT/90 perc

Tészta medencében bőséges és meleg olajat tartunk a fájdalmas, blokkolt ízületen, testrészen (derék, térd, gerinc, köldök, nyak, váll, mellkas). Lokális fájdalom csillapítás, oldás 1-2 testrészen szükség szerint. A felhasznált olajat, anyagokat mindig az Ön személyéhez és az évszakhoz harmonizálva választjuk meg!

Bastinak nevezik összefoglaló néven azokat az ayurvédikus kezeléseket, amely során az érintett testrészen egy tésztafallal körülvett területen meleg olajat tartunk. Az olaj hőmérsékletét folyamatosan, de nagyon lassan emeljük. Az alkalmazott speciálisolaj vagy főzet összetétele és a hő, ami kifejti jótékony hatását.

Attól függően, hogy mely testtájra helyezzük különböző néven illetik. A legismertebb a derékra helyezett kati basti. Létezik még janu basti a térdekre, uro basti a mellkasra, griva basti a tarkóra, netra basti a szemekre, chakra basti a köldökre, prustha basti a teljes hátgerincre. Ha magában használják a basti szót akkor az beöntés terápiára is utalhat!

Ha csak basti kezelésre érkezik hozzánk akkor a vendéget a megfelelő testhelyzetben a fűtött kezelőágyra fektetjük és felhelyezzük a tészta falat. Akkor van mód az 90 percben 2 testtájra ha azokat egy fekvőpozícióban el tudja érni a terapeuta ( pl térdek). A nem kezelt testrészeket alaposan betakarjuk. A kezelés alatt a tőlünk megszokott gyógyító hangok szólnak és stresszoldó illatok kísérik a folyamatot. Az erős fényeket kerüljük, hogy biztosítsuk a meditatív állapotot, amikor Ön a kezelt területre helyezheti a figyelmét ez által is energiát, figyelmet adhat „számára”. Az eljárás végén a testtájat átmasszírozzuk, hogy segítsük a feloldott amat (sejtek által emésztetlen anyagokat), kiürülni, illetve az oldást kapott merev ízületeknek gondoskodó, helyreigazító mozdulatokat adjunk. Ez a típusú terápia 3 egymást követő alkalommal a leg hatékonyabb, de már az első alkalommal is jelentős javulás tapasztalható a fájdalomcsillapítás területén. A végén gőzterápiát, vagy meleg dunsztot alkalmazunk.

Basti terápia javallatai: mély izom görcsök, menstruációs fájdalmak, derékfájdalom, merev nyak okozta fejfájás, ízületi kopások, rugalmatlan, kötött ízületek, székrekedés, mellkas panaszok, lerakódások a tüdőben, szívizom panaszok, köszvény, reuma, isiász, spondilózis (csigolya meszesedés) okozta panaszok jelentkezésénél, neuralgia, arcidegzsába és további idegszál okozta panaszok.

FONTOS: A mellkasra helyezett (uro) basti esetében 15 perccel hosszabb az eljárás. Az árán ez nem változtat, csak Ön hosszabb időt kell szánjon a nálunk töltött időre.

Amennyiben az olvasottak alapján úgy ítéli meg, hogy ez a testkezelésünk szolgálná legjobban a testi lelki egyensúlyát, úgy valamelyik elérhetőségünkön szeretettel várjuk a megkeresését!

Az ellenjavallatokat ide kattintva érheti el.

Szeretne erre a kezelésre
időpontot kérni?

Kérdése van? Nem biztos benne, hogy ez a kezelés használna Önnek a legjobban?

Ossza meg a szeretetet!